Rasmus Blanck "Rough Sets and Degree Modifiers"

Rasmus Blanck "Rough Sets and Degree Modifiers"

Rough sets were introduced by Pawlak in 1982, as a generalisation of classical set theory. A rough set is characterised
by its upper and lower approximation, respectively, the objects that might belong to the set, and the objects that surely
belong to the set. Although this approach has some similarities with fuzzy set theory, the perceived fuzziness of rough
sets does not come from an underlying fuzzy logic, making rough sets a little less fuzzy than fuzzy sets.

In this talk, I will entertain the possibility that rough sets can be used to model degree modifiers. After an introduction to
rough set theory, I will briefly discuss its relation to fuzzy set theory, and point out some possible advantages of rough sets.
Finally, I will reintroduce some fuzziness by generalising to probabilistic rough sets.

Föreläsare: Dr Rasmus Blanck

Datum: 2017-12-13